Kraamvisite werd raamvisite in 2020. Door de coronamaatregelen moesten veel kersverse ouders de visite even uitstellen en hun pasgeboren kroost op afstand voorstellen aan vrienden en familie. Datzelfde geldt voor de feestjes die in de aanloop naar de geboorte worden georganiseerd: de gender reveal en de babyshower. Gelukkig biedt het wereldwijde web veel mogelijkheden! Wil jij een digitale babyshower organiseren voor een mommy to be? Gebruik deze checklist om er een echt roze of blauw feestje van te maken!

Een digitale babyshower organiseren

Een real life babyshower organiseren kan al een hele klus zijn. Welke vriendinnen nodig je uit? Hoe kom je aan alle telefoonnummers? Wat is een geschikt moment waarop iedereen kan? Welke activiteiten zijn leuk voor de moeder in de dop? Wat voor cadeaus geven jullie? Hoeveel geef je hieraan uit? Een waslijst aan to do’s, die je nu ook nog eens moet digitaliseren, help! No worries, we helpen je opweg!

Leestip: Een digitale nieuwjaarsreceptie met je collega´s

De juiste ingrediënten

Gezelligheid, leuke spelletjes, een hapje en een drankje, wijs advies van moeder tot moeder en tonnen luiers zijn de ideale ingrediënten voor een babyshower. Nu we dit niet meer in persoon kunnen overbrengen, bieden online shops en digitale tools uitkomst. Het enige dat je nodig hebt is een gezellige groep vriendinnen en een goede wifi-verbinding! Met deze tips wordt een digitale babyshower organiseren een makkie!

#1 Een digitale babyshower organiseren in Teams

Een digitale babyshower organiseren in Teams of Zoom

Teams of Zoom is onmisbaar bij je babyshower op afstand. In plaats van een real life meeting, organiseer je gewoon een online samenzijn. Verzamel een leuke groep vriendinnen van de mom to be en prik samen een datum waarop je haar verrast. Om er zeker van te zijn dat de toekomstige moeder op het moment suprême ook online is, kun je het best een bondje sluiten met de vader. Hij kan er met een smoes voor zorgen dat ze geen andere bezigheden heeft tijdens jullie online feestje.

#2 Een persoonlijke videoboodschap

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je er toch een beetje bij bent, is met een persoonlijke videoboodschap. Vertel bijvoorbeeld dat je het jammer vindt dat jullie elkaar niet in het echt kunnen zien en wat je wensen zijn voor de baby. Als jullie met een hele groep zijn, is het leuk om een datum en tijd af te spreken waarop de video wordt verstuurd. Zo wordt de toekomstige moeder overspoeld met video’s en is het net een echt feestje!

#3 Spelletjes voor een digitale babyshower

Spelletjes voor een digitale babyshower

Dat jullie allemaal online zijn is natuurlijk al heel gezellig, maar leuke activiteiten zijn de kers op de babytaart! Deel bijvoorbeeld babyfoto’s van de vriendinnen in de groepschat in Team of Zoom en laat de moeder in de dop raden wie wie is. Maak een lijstje met voorspellingen over de naam en de geboortedatum van de kleine en deel deze in de chat. Of organiseer een digitale discobingo met hits voor kids!

#4 Catering en cadeautjes

Digitale babyshower organiseren - online cadeautjes shoppen

Het feestje is natuurlijk niet compleet zonder catering en cadeautjes! Gelukkig bieden bekende websites als Bol.com en Thuisbezorgd.nl hierin de oplossing. Bol.com heeft tal van leuke baby- en moedercadeaus. Van Zwitsalpakketten tot luiers en speelgoed voor baby’s. Via Thuisbezorgd kun je de mom to be verrassen met een gezellig hapje en drankje. Let wel goed op wat je haar voorschotelt: rood vlees is bijvoorbeeld een no go voor zwangere dames!