Als baby heb je het ook niet gemakkelijk in tijden van Corona! Je zit je hele leven al in quarantaine en kunt alleen maar in ‘het nieuwe normaal’ kennismaken met opa en oma. Hoe werkt kraamvisite in quarantaine? Wat mag wel en wat niet? Welke digitale oplossingen zijn er? En hoe organiseer je een digitale babyshower?

Kraamvisite in quarantaine: raamvisite

Kraamvisite in quarantaine - raamvisite

Kraamvisite in quarantaine is, net als vele andere dingen, even anders dan we gewend zijn. De ene moeder vindt het verschrikkelijk en spaart haar kraamtranen niet, de ander vindt het heerlijk: even geen drukte direct na de bevalling! In de eerste dagen na de bevalling, als de kraamhulp er nog is, mag je helemaal geen visite ontvangen. De kraamhulp is jullie +1 en zij is voorlopig de enige die in en uit loopt. Raamvisite mag wel. Hierbij kunnen opa, oma, broers, zussen, vrienden en vriendinnen de kleine vanachter het raam bewonderen. Wel even zelf voor beschuit met muisjes zorgen aub! 

Digitale tools voor kraamvisite in quarantaine

Er zijn ook digitale tools, die kraamvisite in quarantaine mogelijk maken. Zoom bijvoorbeeld: de app waarmee je in groepen kunt videobellen. Je kunt ook Microsoft Teams gebruiken, of zelf een video opnemen. Hiervoor zijn een statief en ringlamp handig! Met een statief kun je foto’s op afstand maken. Gebruik hem in combinatie met de timer op je telefoon. Een ringlamp heeft meerdere lichtstanden en zorgt voor het beste licht: een soort natuurlijke Instagram filter!

Hoe organiseer je een digitale babyshower?

Ook babyshowers zijn een no go tijdens de coronamaatregelen…en dat moet je als zwangere vrouw natuurlijk ook helemaal niet willen! Wat je als vriendinnen wel kunt organiseren is een digitale babyshower. Neem bijvoorbeeld allemaal een persoonlijke video op voor de mom to be en zorg ervoor dat de taart en kado’s worden thuisbezorgd. Wedden dat ze een geweldige dag heeft!

Leestip: Digitale babyshower organiseren? Dit heb je nodig!

Een bijzondere vermelding op het geboortekaartje

Als ouders in de dop heb je wellicht ook nagedacht over visite die onverwacht toch op de stoep staat en non-stop inkomende videogesprekken? Je kunt overwegen om hier iets over te vermelden op het geboortekaartje. ‘Raamvisite tussen 13:00 en 15:00 uur’ of ‘Moeder en kind zijn tussen 10:00 en 12:00 uur offline’.Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!