Nu de kapsalons wederom hun deuren hebben moeten sluiten en kappers noodgedwongen thuis zitten, proberen ook zij hun klanten zoveel mogelijk online van dienst te zijn. Op hun website, YouTube, Instagram en Facebook bijvoorbeeld. Hier geven de creatieve dames online kapperstips, waar je thuis mee aan de slag kunt. Zelf een haarmasker maken bijvoorbeeld, met drie simpele huis-, tuin- en keukeningrediënten!

Zelf een haarmasker maken

Haarmasker een nacht laten intrekken

Nu we weer aangewezen zijn op een coronakapsel, zoeken veel mensen naar middeltjes en manieren om het haar zo lang mogelijk gezond te houden. Haarolieën hydrateren het haar en hiermee voorkom je gespelten punten. En natuurlijke haarproducten, zonder schadelijke stoffen, zijn het best voor je haar! Heb je deze tijdelijk niet op voorraad? Dan kun je zelf een haarmasker maken met cremespoeling, een ei en een eetlepel olijfolie. Volg 4 simpele stappen voor een stralende coupe!

De Qapper

Nu de kappers weer tijdelijk out of business zijn, delen zij massaal online kapperstips. Wij vonden dit glanshaarmasker via onze favoriete salon: De Qapper in Deventer (follow → @de_qapper).

Zelf een haarmasker maken doe je zo!

  1. Mix een beetje cremespoeling, een rauw ei en een eetlepel olijfolie in een bakje door elkaar.
  2. Breng het goedje aan in je haar.
  3. 30 minuten laten intrekken.
  4. Uitspoelen en shinen maar!

Leestip: Zakelijke fotoshoot vanuit huis – next level thuiswerken

Zelf een haarmasker maken: het resultaat!

Zelf een haarmasker maken loopt thuis vaak toch net even anders dan wanneer de kapper het doet. Wij namen de proef op de som en onderworpen deze tip aan een thuistest. En het resultaat mag er zijn! Het mixen was even zoeken naar de juiste dosering. Omdat het masker eerst te dun was, hebben we er wat extra cremespoeling aan toegevoegd. Voor het ultieme resultaat zijn we er een nachtje mee gaan slapen. Na een half uur intrekken wordt je haar wel hard, maar met een knotje heb je hier in bed geen last van! De volgende morgen uitspoelen, na-wassen en shinen maar!