Een huis is waarschijnlijk één van de grootste aankopen die je in je leven zult doen. Hoe mooi is het dan als je deze in waarde kunt laten stijgen! Om hem in de toekomst voor een hoger bedrag te verkopen of om op je oude dag lekker te kunnen rentenieren. Hoe kun je jouw woningwaarde verhogen? En hoeveel stijgt de marktwaarde van je huis hiermee? We hebben 3 rendabele tips voor je verzameld.

Woningwaarde verhogen? 3 tips

De woningwaarde verhogen kan op verschillende manieren. De truc is om met een open blik naar de toekomst te kijken. Wat is over een aantal jaar nog steeds goed verkoopbaar? Deze 3 tips helpen je om je huis een upgrade te geven, waar je in de (nabije) toekomst van kunt profiteren.

Woningwaarde verhogen met isolatie

Verduurzaming zorgt voor een hogere marktwaarde van je huis. Hiermee bespaar je namelijk niet alleen het milieu een hoop ellende, maar ook je portemonnee! Duurzame woningen gebruiken namelijk minder energie en zijn gemaakt van materialen die niet schadelijk zijn voor de natuur. Isoleren is een goede manier om te verduurzamen. Vloerisolatie bijvoorbeeld, dakisolatie en dubbel glas. Er bestaat ook hoogrendementsglas.  Bij deze vorm van beglazing bestaat de laag tussen de twee glasplaten niet uit lucht, maar uit een laag edelgas. Edelgas isoleert nóg beter. Het plaatsen van dubbel glas is een investering die je voor 75 tot 100% terugverdient in de meerwaarde van je woning. 

Een uitbouw of terrasoverkapping

Een terrasoverkapping in je wintertuin

Met een uitbouw of terrasoverkapping creëer je meer vierkante meters. Ook dit is een slimme investering om de woningwaarde te verhogen. Meer woonruimte levert simpelweg meer op bij de verkoop. De waardevermeerdering bij het creëren van extra woonoppervlakte verschilt per regio. In Amsterdam zijn extra vierkante meters meer waard dan in Friesland, gemiddeld moet je rekenen op 60 tot 100 procent van de investering. Een terrasoverkapping van maximaal 2,5 meter breed en 4 meter hoog kan vergunningsvrij worden gebouwd, mits hij niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. Voor een uitbouw aan je woning moet je altijd een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Leestip: Wintertuin aanleggen? 5 vorstvrije ideeën

Een dakkapel

Ook een dakkapel kan de woningwaarde verhogen. Je creëert er al gauw een complete extra zolderkamer mee! Plaatsen kan in de meeste gevallen heel snel, afhankelijk van je dakconstructie van je woning. De meeste bouwbedrijven maken dakkapellen prefab. Dit wil zeggen dat al het voorwerk in de werkplaats wordt gedaan en de dakkapel bij jou thuis alleen nog maar geplaatst hoeft te worden. Het plaatsen is vaak binnen een dag geregeld. Je kunt kiezen voor een standaard model of voor een dakkapel op maat, waarbij je zelf het materiaal, de indeling en het daktype bepaalt.