Woondecoratie maakt je interieur helemaal af. Leuke vaasjes, bloempotten, verlichting, schilderijen, kaarsen en gezellige kussentjes op de bank. Je kunt het matchen met je inrichten, maar de woonkamer een beetje kleur geven met woonaccessoires is ook een goede optie. Wat zijn de trends voor komend jaar? Kun je wel wat tips gebruiken voor je woondecoratie 2021? Wij hebben er 6 voor je op een rij gezet.

Woondecoratie 2021

We hebben 2020 grotendeels thuis doorgebracht. Woonwinkels hebben hier flink van geprofiteerd. Het heeft er namelijk toe geleid dat we het thuis zo gezellig mogelijk willen maken. Ben je op zoek naar woondecoratie voor de woonkamer, keuken, slaapkamer of om je thuiskantoor op te fleuren? Gebruik onderstaande tips.

#1 Een statement lamp

Woondecoratie 2021 - een statment lamp

In 2021 shinen lampen niet alleen met hun verlichting, maar ook met het design. Een statement lamp is een echte blikvanger in je woonkamer, slaapkamer of hal. Hij valt op door zijn unieke vormgeving en is met gekleurd licht bovendien aan te passen aan elke sfeer. Geef je statement lamp een mooie plek, waar hij de ruimte heeft en goed tot zijn recht komt!

#2 De mix van landelijk en modern in je woondecoratie 2021

Woondecoratie 2021 - natuurlijke invloeden

De mix van landelijk en modern mag ook niet ontbreken in je woondecoratie 2021! Hout doet het nog steeds erg goed. Het heeft een natuurlijke look & feel en past overal bij. Je kunt je houten woondeco eventueel zelf een leuk kleurtje geven met verf, maar puur natuur heeft de voorkeur.

#3 Plantenhangers

Hangplanten

We zagen ze in 2020 al veel en ook komend jaar doen hangplanten het nog steeds goed. Je kunt zelf aan de slag gaan met touw, maar plantenhangers zijn tegenwoordig ook kant-en-klaar te koop. Er zijn verschillende soorten en maten. Van steen, touw, van riet, van metaal, rond, vierkant of rechthoekig. Een goed mix zorgt voor een speels effect.

Leestip: Okergeel is de woonkleur van 2021: inspiratie!

#4 Een opvallende spiegel

Een opvallende spiegel in je woondecoratie 2021

Met een opvallend design wordt je spiegel letterlijk en figuurlijk een blikvanger! Geef hem een mooi plekje, boven een dressoir in de woonkamer bijvoorbeeld of direct achter de voordeur in de hal. Zo ziet iedereen meteen bij binnenkomst dat jij je best hebt gedaan op je woondecoratie 2021!

#5 Gouden details in je woondecoratie 2021

Gouden details in je woondecoratie 2021

Shine on met gouden details in je woondecoratie 2021! Een beetje bling bling mag nog steeds komend jaar. Een gouden vaas, gouden bloempotten of leuke beeldjes voor een ‘schitterende’ finishing touch. Pas wel op dat je het niet te bont maakt, voor goud geldt: less is more!

#6 Oude grootmeesters in de spotlights

Oude grootmeesters in de spotlights

Oude grootmeesters zijn bezig met een comeback. De musea zijn in 2020 maar beperkt open geweest, dus halen we de kunst zelf in huis! Een echte scoren is knap lastig, maar een mooie poster van ‘Het Meisje met de Parel’, ‘De Zonnebloemen’ of ‘De Aardappeleters’ is ook een aanwinst voor je muur. Tip: ga je zelf aan de slag? Koop een mooie kalender van je favoriete schilder en knip een plaat uit om in te lijsten.