2021 is alweer in volle gang bezig. Waar we het kantoor tegenwoordig nog maar weinig zien, brengen we destemeer tijd thuis door. Met de kids aan de keukentafel tijdens de digitale lessen voor school, zwoegend in ons thuiskantoor of genietend van een welverdiende middagpauze in de tuin. Om het onszelf zo aangenaam mogelijk te maken tijdens al deze thuisuurtjes, geven we ons interieur massaal een upgrade. Wat zijn de woontrends voor 2021? 5 tips voor huis, tuin en keuken!

Woontrends voor 2021

Hoewel het nieuwe jaar pas net is begonnen, is de herfst het officiële startsein voor het nieuwe woonseizoen. Wat hebben de experts afgelopen najaar voorspeld over de woontrends voor 2021? Hoe zit het met bestaande interieurtrends? Wat zijn echte musthaves? En hoe pas je de woontrends voor 2021 gemakkelijk zelf toe?

#1 Okergeel is de woontrend voor 2021!

Okergeel is de woonkleur van 2021

Nu het leven buiten somber en grauw is, maken we het thuis graag lekker zonnige en vrolijk! Okergeel is daarom dé woonkleur van 2021. Je kunt dit op vele manieren toepassen. In je meubilair: met een mooie okergele fauteuil, eettafelstoelen of een bank. Op de muur: in de woonkamer, slaapkamer, keuken of hal. Of met accessoires: kussens, verlichting, wanddecoratie, potjes, vaasjes en kaarsen.

Leestip: Okergeel is de woonkleur van 2021: inspiratie!

#2 Een terrasoverkapping

Meer woonruimte staat ook hoog op het verlanglijstje van thuiswerkers. Een terrasoverkapping biedt hierin de ideale oplossing! Hiermee zorg je simpel en snel voor extra vierkante meters en kun je het hele jaar door van je tuin genieten. Er zijn verschillende soorten, maten en materialen en elk heeft zo zijn eigen voordelen. Zo is een terrasoverkapping van kunststof bijvoorbeeld onderhoudsarm, geeft hout een karakteristieke look & feel en heb je met glas het mooiste uitzicht op je tuin. Een terrasoverkapping kan in de meeste gevallen zonder vergunning worden geplaatst. Vraag een bouwbedrijf bij jou in de buurt naar de mogelijkheden!

#3 Duurzame woontrends voor 2021

Wintertuinplanten - klimop

De duurzaamheidstrend was er al een paar jaar, maar zet in 2021 nog verder door. Steeds meer mensen kiezen bij voor duurzame bouwmaterialen en tijdloze meubels, die langer meegaan. Woonwinkels doen het goed door de coronacrisis en met de toenemende duurzaamheidstrends, zien we steeds meer specialisten op de markt: woonmerken die zich toespitsen op duurzame alternatieven. Een mooi voorbeeld hiervan is Van Binnen, die een breed assortiment met natuurlijke woonproducten biedt. 

#4 Knuffelbare stoffen

Elkaar knuffelen is er even niet bij, dan maar lekker thuis op de bank wegkruipen in een berg kussens en een plaid! We hechten meer waarde dan ooit aan een ‘fijn thuis’. Knuffelbare stoffen zijn daarom ook één van de woontrends voor 2021. Geen leren bank maar één van stof, een hoogpolig kleed, zoveel mogelijk kussens en een plaid om in weg te kruipen! Stoffen die we dit jaar veel zien zijn: wol en linnen.

#5 Lichte houtsoorten

Woontrends voor 2021 - lichte houtsoorten

Lichte houtkleuren zien we vooral veel terug in de Scandinavische woonstijl, een stijl die het dit jaar nog steeds erg goed doet! Met licht eiken, bamboe, acacia en lichte MDF-platen ben je in 2021 helemaal on-trend. We gebruiken ze vooral veel op de vloer, in het meubilair, de lambrisering, kozijnen en op het aanrechtblad. Tip: combineer lichte houtsoorten met een donkere tint voor een vrolijke mix!