Duurzaam is al lang geen trend meer, maar de norm. Het is overal om ons heen. Van milieuvriendelijke verpakkingen tot duurzaam bouwen en duurzaam winkelen. Hoe kun je als ondernemer inspelen om de vergroening van onze samenleving en je steentje bijdragen aan een betere wereld? 3 tips voor duurzaam ondernemen.

#1 Duurzaam ondernemen met milieuvriendelijke verpakkingen

Duurzaam ondernemen met milieuvriendelijke verpakkingen

Productverpakkingen hebben een groot aandeel in het wereldwijde plasticprobleem. Per jaar wordt er ongeveer 311 miljoen ton plastic geproduceerd. Hiervan komt zo’n 12,7 miljoen ton in de zee terecht. Meer dan een derde hiervan zijn plastic verpakkingen. Shampooflessen bijvoorbeeld, verpakkingsmateriaal voor eten en van producten die we online bestellen. Steeds meer bedrijven maken de eerste stap naar duurzaam ondernemen door te kiezen voor ecovriendelijk verpakkingsmateriaal. Karton bijvoorbeeld, of verpakkingen van biologisch afbreekbaar materiaal. Blik is ook een goed alternatief. Het is niet biologisch afbreekbaar, maar kan wel oneindig worden gerecycled.

#2 Elektrische bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens

Ook de CO2-uitstoot is een groot probleem voor het milieu. Eén van de veroorzakers hiervan is ons vervoer. De drukte op de Nederlandse autowegen neemt elk jaar toe en hiermee ook de CO2-uitstoot en de luchtvervuiling. Elektrisch rijden is een goed alternatief. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven die hun zakelijke kilometers graag zo groen mogelijk houden. Er zijn tegenwoordig elektrische bedrijfswagens die van alle gemakken zijn voorzien. De Kia e-Soul Cargo bijvoorbeeld. Dit is een volledig elketrische bestelbus met een actieradius van maar liefst 452 kilometer.

Leestip: E-chopper rijden: ontdek NL op een elektrische scooter!

#3 Duurzaam ondernemen met ledverlichting

Ledverlichting als bedrijf

Ledverlichting geeft meer licht met minder energie. Een goedkope en milieuvriendelijke oplossing voor je showroom, sportclub, winkel of kantoorpand! Door minder energie te gebruiken bespaar je het milieu niet alleen een hoop ellende, het scheelt ook aanzienlijk op de jaarlijkse energienota. Geld dat je in andere zaken kunt investeren! En duurzaam ondernemen wordt nóg duurzamer dankzij de speciale functies die ledverlichting biedt. Zo kun je het licht bijvoorbeeld dimmen, of een timer instellen om minder branduren, en dus minder kosten, te maken.