Netwerken heeft in 2020 een dubbele betekenis gekregen. We doen het niet alleen met een netwerk van gelijkgestemden, maar ook via een netwerk: online. Waar in voorgaande jaren de catering werd aangerukt en je werkgever de champagneflessen ontkurkte, wordt het dit keer zelfgebakken oliebollen en een fles uit eigen koelkast. Maar dit hoeft het plezier er niet minder om te maken! Wij hebben 3 ideeën verzameld voor een digitale nieuwjaarsreceptie met je collega’s!

De ingrediënten van een digitale nieuwjaarsreceptie

  • een goede wifi-verbinding
  • Zoom of Microsoft Teams
  • een gezellige club collega’s
  • de nodige hapjes en drankje uit eigen keuken

Op een voorspoedig 2021!

2020 was voor de meeste mensen geen topjaar en ook ondernemers hebben het zwaar gehad. Des te meer reden om te proosten op de beste wensen voor 2021! Hoe kun je op afstand toch samen genieten? Wat zijn leuke ideeën voor jullie digitale nieuwjaarsreceptie? En hoe breng je wat extra leven in de brouwerij?

3 ideeën voor een digitale nieuwjaarsreceptie

Live muziek streamen, een pubquiz, wist-u-datjes over het bedrijf en de collega’s of een online escaperoom: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe? We hebben het voor je op een rij gezet.

#1 Een digitale discobingo

Bingokaarten, goede muziek en fanatieke collega’s vormen de basis voor een digitale discobingo. Als werkgever kun je een event aanmaken in Teams en iedereen van kantoor uitnodigen. Prik een datum en laat deelnemers zich aanmelden via een link. Zo kun je vooraf inventariseren hoeveel mensen meedoen en iedereen op tijd voorzien van een bingokaart. Op de kaart staan titels van bekende nummers. Deze kun je afspelen, maar hoe leuk is het als je ook een band aanhaakt via Teams! Zo kun je verschillende rondes spelen en leuke prijzen weggeven. Een valse bingo betekent: een liedje zingen voor de hele groep!

#2 Een online escaperoom

De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat veel ondernemers op zoek zijn gegaan naar online oplossingen. Zo kun je escaperooms tegenwoordig bijvoorbeeld ook online bezoeken. Log samen met je collega’s in en probeer de code te kraken. Nu maar hopen dat jullie niet drie dagen vastzitten!

#3 Een digitale nieuwjaarsreceptie met een quiz

Je hebt vast wel eens van een pubquiz gehoord. Voor Corona deden we dit op een speciale thema-avond in de kroeg, tegenwoordig vanachter onze laptop met een glaasje wijn en een borrelplankje uit eigen keuken. In een pubquiz worden muziekvragen gesteld, die je – in groepjes of alleen – beantwoordt op papier. Aan het einde van de borrel wordt degene met de meeste goede antwoorden beloond met een mooie prijs. Een leuke variant voor een digitale nieuwjaarsreceptie met collega’s is een quiz met vragen over het bedrijf, of wist-u-datjes over de medewerkers!

Leestip: Online promotie voor bedrijven, hoe val je op in de crowd?