Thuiswerken is de norm. Hierdoor zijn we steeds meer op onszelf aangewezen voor randwerkzaamheden. Het positieve gevolg hiervan is dat we op zoek gaan naar creatieve oplossingen en ontdekken dat we eigenlijk veel meer zelf kunnen dan we dachten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zakelijke fotoshoot vanuit huis? Het enige dat je nodig hebt zijn de juiste tools, een goede achtergrond en een beetje Insta-ervaring!

Een zakelijke fotoshoot vanuit huis

Een zakelijke fotoshoot vanuit huis vraagt om een professionele aanpak. Zo zijn een aantal basics handig: een statief, goede verlichting, een goede achtergrond en de juiste bedrijfskleding of creatieve look. Maak vooraf een plan van aanpak, waarin je de locatie, de look & feel en de visuele setting van je bedrijfsfotografie uitwerkt. Heb je een green screen? Gebruik die dan als achtergrond. Een mooie muur of een schilderij doen ook prima dienst! Je kunt ook voor een formele fotoshoot gaan, waarbij je jezelf vanuit je thuiskantoor in beeld brengt. Wat je aantrekt is afhankelijk van de setting. Ga je voor casual, chique of kleurrijk? Koppel de setting aan je branche en stem je foto’s af op wat je doelgroep graag ziet!

3 tips voor de mooiste bedrijfsfoto’s

De mooiste bedrijfsfoto’s zijn een mix van de juiste tools, de juiste hoek en een paar handige tips & tricks. We hebben ze voor je op een rij gezet!

1. Schiet altijd van bovenaf!

Foto’s die van boven zijn genomen brengen je het best in beeld. Hiermee voorkom je een onderkin. Richt de camera wel schuin naar beneden, zodat je gezicht er goed opstaat!

2. Tools voor je zakelijke fotoshoot vanuit huis

Een statief en ringlamp zijn de beste tools voor een zakelijke fotoshoot vanuit huis. Ze zijn er in vele soorten en maten, online verkrijgbaar bij webshops als Bol.com en CoolBlue. Met een statief en de timerfunctie op je telefoon, kun je gemakkelijk professionele foto’s op afstand maken. Een ringlamp wordt veel gebruikt door vloggers. Deze bevestig je aan het statief, rond je telefoon, voor optimale verlichting.

3. Stem je kleding af op de set

Heb je een locatie en achtergrond gevonden die past bij wat je wilt uitstralen? Dan is het goed om je kleding hierop af te stemmen. In een opvallende kleurencombinatie knal je van het beeld! Je kunt het ook rustiger en houden en voor zwart-wit fotografie kiezen.

Een mooie achtergrond voor bedrijfsfotografie

Op welke kanalen gebruik je bedrijfsfotografie?

Ben je blij met het resultaat van je thuisfotoshoot? Dan kun je de foto’s nog een kleine nabewerking geven. Hiervoor kun je een professioneel programma als Photoshop gebruiken, maar online zijn ook diverse gratis tools voor fotobewerking te vinden. Maak de kleuren net iets knallender, de foto’s iets scherper en knip ze in het gewenste formaat. Let hierbij op de aanleverspecificaties van het kanaal waarop je ze wilt gaan gebruiken. Je website bijvoorbeeld, visitekaartjes en social media-kanalen. 

Leestip: Zelf kleding maken: 5 handige tips voor beginners

Tips voor thuiswerkers

Het advies om thuis te werken lijkt voorlopig nog wel even van kracht te blijven. Kun jij de balans tussen de hectiek van thuis en je zakelijke ik maar moeilijk vinden? Gebruik onze thuiswerk tips!

  • Zorg ervoor dat je ergonomisch werkt. Dit betekent dat je vanuit een goede houding werkt, met de juiste ondersteuning. Er zijn speciale hulpmiddelen die je hiermee kunnen helpen
  • Houd zaken en privé gescheiden. Richt een ruimte in waarin je ongestoord kunt werken en zorg dat werktijd echt werktijd is. Ga tussendoor geen andere dingen doen.
  • Blijf online zichtbaar. Iedereen leeft anno 2021 online. Blijf werken aan je online marketing en zorg ervoor dat klanten regelmatig iets van je horen via de website, social media-kanalen of met campagnes.