Een beter milieu begint in je badkamer! Duurzaam douchen is bezig met een opmars. Zo zijn veel verpakkingen bijvoorbeeld al plasticvrij en brengen steeds meer merken biologische beautyproducten op de markt. Hoe kun je met een kleine switch in je dagelijkse routine bijdragen aan een groenere wereld? We hebben 5 beautyproducten verzameld, die beter zijn voor jou én voor het milieu!

#1 Bilogische beautyproducten voor bad en douche

Ecologische bad- en doucheproducten zijn gemaakt met natuurlijke producten. Plantaardige oliën bijvoorbeeld, essentiële vetzuren en antioxiderende vitamines. Hiermee wordt zelfs de meest droge huid gevoed en gehydrateerd. Deze douche- en badolie van Ray bijvoorbeeld, die de droge en geïrriteerde huid herstelt. De verpakking is gemaakt van gerecycled plastic, waarmee je jouw ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

Biologische make-up

#2 Milieuvriendelijke make-up

Laat je innerlijke en uiterlijke schoonheid stralen met biologische make-up! Deze producten zijn vrij van parabenen, dierproefvrij en allergeenvrij geparfumeerd. Er zijn tal van merken die biologische make-up op de markt brengen. Of je nou op zoek bent naar mascara, foundation, oogschaduw, lippenstift of eyeliner: overal is een milieuvriendelijke variant van te vinden. Wil je een jump-start maken? Dan kun je een goede basis leggen met de make-up kit van Inika, met 9 essentiële 100% natuurlijke & vegan producten.

Leestip: Feestelijke make-up tips van Nikkie Tutorials

#3 Biologische beautyproducten voor het gezicht

In de winter kan je huid wel wat extra aandacht gebruiken. Dagcrème, nachtcrème, reinigingsmelk, tonic, maskertjes: het draagt allemaal bij aan een frisse en gezonde uitstraling. Nivea Naturally Good Dagcrème bijvoorbeeld. Een potje bevat 50 ml en de crème is verrijkt met biologische Aloë Vera. Net als de andere producten van Nivea, is dit een betaalbare beautyproduct. Niet alleen goed voor je huid en het milieu dus, maar ook voor je portemonnee!

Biologische beautyproducten - shampoo bars

#4 Shampoo bars

Heb jij ook zoveel plastic flessen in de douche staan? Shampoos in verschillende soorten en geuren, cremespoeling en de nodig bodywashes. Zonde van de ruimte! En wat dacht je van al die plastic flessen? Jaarlijks wordt er zo’n  86 miljoen ton plastic in zee gedumpt. Hiervan drijft 0,5% aan de oppervlakte. Een grote bedreiging voor vele diersoorten, wiens leefgebied hiermee wordt verkleind en bevuild! Een shampoo bar is shampoo in de vorm van een stuk zeep. De verpakking is 100% plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Eén bar staat gelijk aan twee á drie plastic flessen. Tel maar uit je winst!

#5 Biologische deodorant

Krijg je regelmatig de opmerking dat je iedereen verstikt met je deowalm? Met biologische deodorant kan niemand klagen over een chemisch luchtje! De vegan deodorant stick van Juul bijvoorbeeld. Hij is niet alleen extra groot en refreshing, maar je checkt er ook een waslijst aan ecovriendelijkheid mee af. Hij is 100% natuurlijk, bevat geen aluminium. bijenwas en parabenen, is plasticvrij, zero waste en hala duurzaam!