Eind januari opent in het Belgische Gent een nieuw restaurant met een bijzonder concept. In restaurant Kwiek bestel je namelijk niet zomaar een portie. Je vult gegevens in zoals je geslacht, gewicht en lengte en krijgt vervolgens een maaltijd op maat thuisbezorgd. Het concept met eetadvies van restaurant Kwiek is opgezet door Robbe Vandenhoucke (28) en zijn vriendin Laura De Meyer (26). Ze hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hun deuren binnenkort te kunnen openen.

Gezond is het nieuwe slank!

‘Gezonder eten’ is een veelgehoorde wens voor het nieuwe jaar. Gezond is het nieuwe slank en fit het nieuwe dun! En daar helpt restaurant Kwiek haar gasten graag mee. Hun doelstelling? Gezond eten hoeft niet weinig of vies te zijn! Extreem kleine porties zul je dus niet vinden in het eetadvies van restaurant Kwiek, maar juist gezonde maaltijden die een verzadigd gevoel geven.

Eetadvies van restaurant Kwiek

Eetadvies van restaurant Kwiek in Gent

Op de website kun je een profiel aanmaken. Hierop vul je je naam, geslacht, leeftijd en lengte in. Verder geef je aan wat jouw doel is: ik wil vermageren, ik wil aankomen of ik wil gelijk blijven. Met deze gegevens kun je een maaltijd op maat bestellen op basis van jouw persoonlijke profiel. Op het menu staan vier koolhydraatbronnen: salades op basis van couscous, quinoa, rijst of zoete aardappel. Zes eiwitbronnen in de vorm van vlees en vleesvervangers. En vier verschillende sausjes! Op basis van jouw profiel krijg je persoonlijk eetadvies van restaurant Kwiek en wordt het ideale menu voor je samengesteld.

(No) fast food

Robbe’s nieuwe restaurant komt niet uit het niets. Hij is expert in voeding en een healthy lifestyle. Twee jaar geleden opende hij zijn eerste bedrijf ik Gent: Zw’eet: een centrum voor voedingsadvies en personal training. Hij droomt er sindsdien van om allround aan de slag te gaan met gezonde voeding.

“Ik geloof dat de markt wat dat betreft nog niet verzadigd is. Als je ergens gezond wil gaan eten, kom je nu nog vaak in een saladebar terecht, maar daar vind je niet altijd een volwaardige maaltijd. Met Kwiek willen Laura en ik dat wel aanbieden”, 

vertelt hij in HLN.be

Leestip: Een houten wijnrek maken in 4 simpele stappen

De switch naar gezond eten

Restaurant Kwiek

Het eetadvies van restaurant Kwiek is niet puur gebaseerd op afvallen of aankomen. Het gaat juist om de switch naar gezonder eten. Een nieuwe markt voor een gezonde, snelle hap. Een veelgemaakte fout bij mensen die diëten is namelijk dat ze weinig gaan eten. Dit gaat volledig in tegen het eetadvies van restaurant Kwiek. “Om gewicht te verliezen, moet je niet minder, maar anders eten. Sinds ik met Robbe samen ben, eet ik veel meer dan vroeger, maar wel gezonder. Daardoor heb ik nooit het gevoel dat ik een dieet aan het volgen ben. Ik heb ontdekt dat gezond eten niet weinig of saai moet zijn. Gezond eten kan ook lekker en voldoende zijn en dat willen we ook meegeven met Kwiek. Het is zeker niet de bedoeling dat je hier naar buiten wandelt met honger”, aldus Laura. Wij kunnen niet wachten op de healthy food tips van Robbe en Laura. Op een gezond 2021! 🥂