Als bruid ben jij natuurlijk het stralende middelpunt op je bruiloft. Welke vrouw droomt er niet van een mooie prinsessenjurk op haar grote dag! Maar waar moet de perfecte bruidsjurk aan voldoen? En hoe vind je de juiste? Ga je binnenkort een trouwjurk kopen? Gebruik deze 6 tips voor the perfect wedding dress!

Een trouwjurk kopen

Een trouwjurk kopen voor je grote dag

Wie wel eens naar het TLC-programma Say Yes to the Dress kijkt, weet dat een trouwjurk kopen nog best lastig kan zijn. De gouden regel voor het vinden van de perfecte bruidsjurk is: ga altijd naar een professionele bruidswinkel! De medewerkers zijn specialisten op het gebied van bruidsmode. Ze kennen de laatste trouwtrends en kunnen je persoonlijk advies geven, op basis van je wensen en maten. Er zijn tal van verschillende modellen: zeemeerminnenjurken bijvoorbeeld, een strapless model, een jurk met bandjes, met mouwen en echte prinsessenjurken met een wijde rok. Tegen welke trouwjurk zegt jij ‘Yes’?

Daar komt de bruid!

De meeste dames kiezen op hun grote dag voor een traditionele witte jurk met een lange sleep en een sluier. Dit is prachtig tijdens de ceremonie, maar niet handig als je ‘s avonds nog een feestje geeft. Je kunt in dat geval voor een praktische jurk kiezen, meerdere jurken kan ook. Dat maakt het wedding shoppen nóg leuker! Wit is altijd goed, maar het is geen must. Ga je een trouwjurk kopen? Dan kun je ook voor champagne, crème of een opvallende knalkleur kiezen. Het ligt er maar net aan wat bij je past!

6 tips bij het kopen van een trouwjurk

Is jullie trouwdag gepland en zijn de uitnodigingen verstuurd? Dan wordt het de hoogste tijd om een mooie jurk uit te zoeken! Wij hebben een kleine checklist voor je gemaakt, waarmee je gegarandeerd slaagt.

Tips voor de perfecte bruidsjurk

#1 Doe eerst inspiratie op

Ga eerst window shoppen voordat je daadwerkelijk een afspraak inplant bij een bruidsmodezaak. Door alvast een beetje rond te kijken, kun je inspiratie op doen. Dit kan in een fysieke winkel bij jou in de buurt, maar ook online. Noteer hierbij wat je mooi vindt, zodat je op je pasdag goed beslagen ten ijs komt.

#2 Ga op tijd een trouwjurk kopen

Veel bruidjes to be vergeten dat een trouwjurk kopen meer is dan passen en kiezen. De perfecte bruidsjurk moet voor jullie grote dag ook nog op maat worden gemaakt. Dit kan een aantal weken duren, afhankelijk van de drukte. Zorg er dus voor dat je op tijd een mooie jurk uitzoekt!

#3 Pas verschillende modellen

Er zijn dus tal van modellen voor je bruidsjurk. Door verschillende jurken te passen, ontdek je wat het best bij jouw figuur aansluit. Soms staat een jurk die aan de hanger niks leek, juist hartstikke mooi… of andersom!

Leestip: Kado tips voor Valentijnsdag – 6 x met liefde geshopt!

#4 Haastige spoed is zelden goed!

Hoewel het goed is om op tijd te gaan passen, moet je geen overhaaste beslissing nemen. Zeg geen ´Yes´ tegen de eerste de beste jurk, maar bezoek verschillende bruidswinkels en neem je moeder en/of vriendinnen mee om je te adviseren.

#5 Koop geen goedkope trouwjurk

Je moet natuurlijk niet boven budget gaan, maar een budget jurk is geen aanrader. Ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Het is al vaker dan eens voorgekomen dat een trouwjurk scheurt op de grote dag. Dat wil je niet!

#6 Bij twijfel, niet kopen!

In trouwprogramma’s op televisie zie je vaak dat moeder en bruid in tranen zijn als de perfecte dress wordt geshowd. Dit is het gevoel dat je moet hebben bij een jurk! Hij moet niet mooi zijn, maar perfect…met hoofdletter P. Bij twijfel kun je beter nog even verder kijken en desnoods een nieuw pasmoment inplannen bij een andere winkel.